Sommerprisen på strøm er forsatt høy hos mange strømleverandører

Strømprisene i Norge har i sommermånedene kommet på et nivå som er lavere enn tilsvarende periode i 2010. Det er allikvel mange leverandører som har høye priser, og man registrere prisforskjeller på 40 %. Det er også store prisforskjeller på de enkelte produkter, der landsdekkende leverandører av produktet standard variabel er billigst. Fra flere strømleverandører lanseres fastprisvataler på over 40 øre/kWh og det defineres som "godt tilbud", dselv om det er priser i det kortsiktige markedet på nær 20 øre/kWh og kraftpriser utover vinteren på under 40 øre/kWh. Det har heller ikke vært store forskjeller på områdeprisene, selv om prisområde 3 (Trøndelag) og prisområde 4 (Nord Norge) har ligget en tanke høyere enn de øvrige i sommermånedene. Systemprisen har de siste 6-8 ukene lagt rundt 30 øre/kWh som i snitt er ca. 5 øre/kWh lavere enn tilsvarende periode i 2010.

Hvordan få billigere strøm

Myndighetene har lagt til rette for konkurranse mellom strømleverandørene slik at forbrukerne i Norge skal få billigere strøm. I hver kommune er det over 20 leverandører, slik at det er mange å velge mellom.  Undersøkelser viser at det er opp mot 30 % å spare mellom billigste og dyreste.  Det er selvfølgelig de med størst forbruk som har mest å spare, og det er normalt med et forbruk på over 20 000 kWh for større leiligheter og eneboliger.  Konkurransetilsynet sier i sin rapport at differansen mellom dyreste og billigste leverandør var på 3300 kroner ved et forbruk på 20 000 kWh.  Prisbevisste forbrukere sparer derfor store penger på å skifte leverandør, og både Forbrukerrådet og Konkurransetilsynet oppfordrer til et bytte.  Allikevel har ennå lokale kraftselskap kontroll på nær 70 % av kundene i sitt område, selv om den lokale leverandøren som oftest er dyrest. 

glad grisNå trenger du ikke griseflaks for å spare på strømregningen

 

strømbytte.no holder seg hele tiden oppdatert på strømmarkedet, prisene i den enkelte kommune og strømleverandørenes betingelser  Som medlem i strømbytte.no vil du hele tiden være garantert å ha en strømleverandør som er blant de 5 billigste i den kommunen du bor i.  Det viktigste kriteriet for hvilken strømleverandør som velges, er at strømleverandøren er blant de 5 billigste på Konkurransetilsynets lister og er en seriøs leverandør som fakturerer etterskuddsvis.

AS strømbytte.no , org. nr. 994 160 184 , Postboks 5130, 9284 Tromsø, post@strombytte.no